Народний музей історії ПДАУ сприяє інтелектуальному, емоційному й духовному розвитку

18 червня 2021 року майбутні публічні управлінці опинилися у магічному місці – народному музеї історії Полтавського державного аграрного університету. Його експозиція налічує близько трьох тисяч експонатів, із яких більшість – оригінальні. Значна їх частина має історичну, наукову та мистецьку цінність. Заслуговують на увагу й меморіальні речі.

Тут студенти зустрілися з неймовірною жінкою Наталією Локес, директоркою музею, розумною та захопленою роботою, яка поділилася історіями і можливостями, пов’язаними з музеєм.

Молодь відчула глибоку шану до історичного спадку Полтавського державного аграрного університету, де вони навчаються. Кожен усвідомив свій зв’язок із цим, відшукав щось близьке для себе, цікаві речі, які спонукали замислитися над різноманіттям світу, зупинитися та здивуватися, бути допитливими, прагнути до нових знань і ставити запитання.

Із повідомленнями про історичне минуле закладу виступили здобувачі вищої освіти: Андрій Іценко розповів про те, як у роки воєнного лихоліття Полтавський сільськогосподарський інститут був евакуйований, а навчальний процес організований у м. Курган Челябінської області; Катерина Зірка повідала про відбудову закладу освіти в повоєнний час; Євгенію Тютюнник зацікавив період розвитку та змін після створення незалежної української держави; Таїсія Тараненко підготувала цікаву оповідь про започаткування кафедри публічного управління та адміністрування.

Усі присутні погодилися з тим, що народний музей історії ПДАУ – це жива частка нашої історії, до якої можна в будь-який момент звернутися!

Відвідування народного музею ПДАУ, що відбулося у межах навчальних практик за ОПП Місцеве самоврядування («Вступ до фаху», керівниця Ольга Сердюк, к. е. н., доцентка; «Адміністративний менеджмент», керівниця Ольга Мирна, к. е. н., доцентка), було зорієнтоване на опанування студентами таких загальних компетентностей:

для студентів 1 курсу – використання базових знань з історичних, культурних, політичних, соціальних, економічних засад розвитку суспільства; уміння організовувати та брати участь у волонтерських, культурно-освітніх, спортивних проєктах, спрямованих на формування здорового способу життя та активної громадянської позиції;

для студентів 2 курсу  – здатність вчитися та оволодівати сучасними знаннями; здатність до пошуку, оброблення та аналізу інформації з різних джерел; здатність спілкуватись із представниками інших професійних груп різного рівня (з експертами з інших галузей знань / видів діяльності).

 

Аудиторія: 

Діяльність: