Набуття фахових компетентностей з переробки продукції бджільництва

У межах вивчення навчальної дисципліни «Технологія переробки продукції тваринництва» викладачка Лариса Кузьменко провела зі здобувачами вищої освіти 4 курсу за освітньою програмою «Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва» першого (бакалаврського) рівня вищої освіти лабораторне заняття на тему «Технологія переробки продукції бджільництва». Студенти виготовили крем-мед із сублімованими фруктами та горіхами, медовий лимонад і медовий квас.

   

   

Мед  — це один із найдавніших і найцінніших натуральних продуктів, що поєднує в собі високу поживну, лікувальну та біологічну цінність. Він має унікальні властивості, що визначаються складним хімічним складом — понад 300 природних компонентів, зокрема прості цукри, амінокислоти, ферменти, вітаміни, органічні кислоти, мінерали та антиоксиданти. Мед є чудовою сировиною, зважаючи на його натуральність, безпечність, високу біологічну активність. Також його використанню для виробництва різних продуктів сприяє добра розчинність і здатність поліпшувати смак і консистенцію продуктів, тривалий термін зберігання без втрати основних властивостей.

Набуття фахових компетентностей із переробки продукції бджільництва важливе для технолога, оскільки завдяки їм фахівець має змогу ефективно й безпечно перетворювати природну сировину на якісні харчові та лікувально-профілактичні продукти, забезпечуючи раціональне використання продукції бджільництва.