На факультет ТВППТ завітали представники нашого потужного стейкхолдера ТОВ НВК «Глобинський свинокомплекс»

1 грудня на факультет технології виробництва і переробки продукції тваринництва завітали представники нашого потужного стейкхолдера ТОВ НВК «Глобинський свинокомплекс»: заступниця директора по роботі з персоналом Дар‘я Пархоменко, головний технолог Ігор Мойсей і головний ветеринарний лікар Дмитро Жданов.

Протягом усього періоду співпраці з ТОВ НВК «Глобинський свинокомплекс» наші студенти успішно проходили комплексну технологічну практику в його виробничих підрозділах.
 

Головний технолог Ігор Мойсей прочитав для студентів факультету гостьову лекцію на тему «Технології штучного осіменіння свиней у ТОВ НВК "Глобинський свинокомплекс"». На лекції було детально розглянуто основні технологічні процеси цеху відтворення: підготовку основних свиноматок і ремонтних свинок до осіменіння, етапи приготування спермопродукції для осіменіння, підготовка сперми перед осіменінням, проведення штучного осіменіння, переваги та недоліки внутрішньоматкового осіменіння.

Лекція викликала жвавий інтерес у студентів, адже спілкування зі спеціалістами з виробництва завжди вдало доповнює академічні знання.

Було багато запитань стосовно можливостей кар‘єрного зростання у ТОВ НВК «Глобинський свинокомплекс». Ігор Мойсей розповів про свій професійний шлях від практиканта до головного технолога. Здобувачка вищої освіти ступеня магістра 1 курсу за спеціальністю 204 ТВППТ  Анна Титаренко поділилася з присутніми своїм досвідом проходження практики у ТОВ НВК «Глобинський свинокомплекс». Студенти виявили бажання спробувати себе на виробництві у період проходження виробничої практики.

 

Щиро вдячні керівництву ТОВ НВК «Глобинський свинокомплекс» за надані можливості нашим студентам набути практичного досвіду застосування інноваційних технологій виробництва продукції свинарства, а головному технологу Ігорю Мойсею — за цікаву і змістовну лекцію.