Міжвишівський майстер-клас від президента Асоціації «Середземноморська спілка шеф-кухарів» Паоло Брешіа

 

12 травня 2023 року кафедра харчових технологій Полтавського державного аграрного університету вкотре гостинно приймала в себе президента Асоціації U.C.M. «Середземноморська спілка шеф-кухарів» Паоло Брешіа разом із командою помічників.

Співпраця між Асоціацією та Університетом розпочалася нещодавно, але розвивається досить плідно: студенти відвідують майстер-класи, вивчають італійську мову, долучилися до презентації програми літньої практики в Італії. Протягом двох тижнів на базі кафедри харчових технологій  ПДАУ відбулося три майстер-класи з опанування секретів італійської кухні, зокрема з приготування пасти — традиційної страви італійської кухні.

 

Але саме цей майстер-клас був особливим, оскільки до студентів   Полтавського державного аграрного  університету долучилися і студенти спеціальностей 035 Філологія та 181 Харчові технології Полтавського університету економіки і торгівлі (ПУЕТ) та студенти Державного біотехнологічного університету. Серед присутніх були і майбутні абітурієнти спеціальності  241 Готельно-ресторанна справа.

На базі кафедри харчових технологій ПДАУ студенти ПУЕТ не тільки відпрацьовували майстерність приготування італійських страв, а й закріпляли свої знання із вивчення італійської мови та застосування їх під час роботи офіціантами.

 

Студенти ПДАУ та ПУЕТ під час майстер-класу  натхненно працювали під керівництвом італійського шеф-кухаря, готували італійську пасту в томатному соусі (Troccoli), вчилися її презентувати та подавати. А після завершення приготування із задоволенням дегустували власні страви.

Це був завершальний майстер-клас від Паоло Брешіа в цьому навчальному році. Але італійський шеф-кухар запевнив, що із жовтня 2023 року він продовжить ділитися своєю майстерністю і буде дивувати нас новими майстер-класами в наступному навчальному році.