Міжнародна науково-практична конференція «Екологічні проблеми навколишнього середовища та раціонального природокористування в контексті сталого розвитку»

17 травня 2019 р. відбулась Міжнародна науково-практична конференція «Екологічні проблеми навколишнього середовища та раціонального природокористування в контексті сталого розвитку», яка організована Полтавською державною аграрною академією, мерією Фільдердштату (Німеччина) за участю провідних зарубіжних наукових установ.

На конференції були присутні представники науково-педагогічного складу ПДАА та зарубіжні гості, серед яких Постнікова Тамара Григорівна, відповідальна за партнерські відносини міста Фільдерштадт (Німеччина), Х.Лауер, професор Технічного університету м. Штутгарт (Німеччина), Уте Балберманн-Корнек, експерт комунальної організації «Інститут розвитку міста» Полтавської міської ради, Е. Яськовський, директор Ветеринарного центру Університету Миколая Коперника в Торуні (Польща).

Конференцію відкрила ректор академії, професор Аранчій Валентина Іванівна, яка привітала учасників конференції з Днем науки і доповіла про пріоритетні напрями та завдання наукової діяльності науково-педагогічного колективу ПДАА.

Були заслухані доповіді:

Уте Балберманн-Корнек, експерта КО «Інститут розвитку міста» - «Зелені зони та управління біорізноманіттям у місті на прикладі міста Нант («Зеленої столиці Європи»);

Ханнеса Лауера, професора Технічного університету м. Фільдерштадт - «Зміни клімату та їх наслідки для природних екосистем та майбутнього людства»;

Еджея Яськовського, габілітованого доктора ветеринарних наук, професора, директора Ветеринарного центру Університету М.Коперника м. Торуні  - «Діяльність Ветеринарного центру Університету Миколая Коперника в Торуні»;

Марини Сергіївни Самойлик, доктора економічних наук, професора, завідувача кафедри екології, збалансованого природокористування та захисту довкілля ПДАА - «Ресурсно-екологічна безпека Полтавського регіону».

Ця конференція стала першим досвідом в організації спільної наукової співпраці провідних вчених України та зарубіжжя в галузі екології та захисту навколишнього середовища.

Науковий колектив академії активно долучається до відповідних напрямів наукових досліджень.

 

 

 

Аудиторія: 

Мітки: 

Діяльність: