Майбутні управлінці та благодійна допомога тваринам

21 травня 2019 р. в рамках Тижня факультету економіки та менеджменту викладачі кафедри публічного управління та адміністрування разом із студентами спеціальності «Публічне управління та адміністрування» провели цікавий та неординарний захід – «круглий стіл» з елементами інтерактивну на тему «Ми відповідальні за тих, кого приручили».

Як зрозуміло із самої назви, цей «круглий стіл» було присвячено проблематиці захисту прав тварин, налагодженню взаємодії між органами влади, місцевого самоврядування та громадськими організаціями і просто небайдужими людьми для ефективної допомоги тваринам (ідея заходу – О. В. Мирна).

Активне обговорення проблеми захисту тварин на «круглому столі» стало можливим завдяки участі гостей заходу:

  • Попової Юлії Михайлівни, начальника відділу інвестиційної діяльності та проектного менеджменту Полтавської районної ради;
  • Бєлакової Марини Володимирівни волонтера Полтавської обласної зоозахисної благодійної організації «Право на життя».

Завідувач кафедри публічного управління та адміністрування Т. М. Лозинська у своєму виступі окреслила коло проблем, пов’язаних з реалізацією законодавства про захист тварин. А своє особисте ставлення до пухнастих улюбленців висловила віршованими рядками невідомого автора, які її особисто вразили та розчулили всю аудиторію.

Марина Володимирівна Бєлакова розповіла студентам про особливості зоозахисної діяльності благодійників та волонтерів на прикладі роботи  організації «Право на життя». Цікавою була і її розповідь про європейський досвід організації притулків для тварин, з яким вона мала можливість ознайомитись особисто.

Підтвердженням розповіді М. В. Бєлакової були факти наведені у репортажі телекомпанії Deutsche Welle Україна, з яким мали можливість ознайомитись учасники «круглого столу».

Інформації для обговорення небайдужій аудиторії додали і доповіді студентів спеціальності «Публічне управління та адміністрування»:

  • «Концепція П’яти свобод», здобувач вищої освіти Левченко Анна (1 курс 1 група);
  • «Світова практика вирішення проблеми безпритульних тварин», здобувач вищої освіти Гнаток Євгеній (1 курс 2 група).

 

Із захопленням студенти поринули у вирішення завдань інтерактивної гри «Увімкни інтуїцію», модератором якої була викладач кафедри Шупта І. М., їй асистувала здобувач вищої освіти Мисик Анастасія (1 курс 2 група).

 

З фотоматеріалами гри «Увімкни інтуїцію» (фото власників та їх пухнастих улюбленців) можна ознайомитися на інтерактивній стіні фойє на 3-му поверсі IV корпусу Академії.

Основним завданням, яке ставили перед собою організатори та учасники «круглого столу», була ще й дієва ефективна допомога тваринам. З цією метою проведено доброчинну реалізацію домашньої випічки, яку виготовили викладачі кафедри О. В. Мирна, О. І. Сердюк та викладач факультету агротехнологій та екології О. В. Бараболя, що долучилась до цієї благодійної акції. За результатами продажу випічки серед викладачів та студентів факультету було зібрано суму понад 1000 грн, які по закінченні «круглого столу» передано М. В. Бєлаковій для Полтавської обласної зоозахисної благодійної організації «Право на життя».

 

 

 

Аудиторія: 

Діяльність: