Майбутні публічні управлінці одержали знання та позитивні враження від екскурсії

Напередодні 25-го Дня Конституції України здобувачі вищої освіти спеціальності 281 Публічне управління та адміністрування, які проходять навчальну практику, та викладачі кафедри публічного управління та адміністрування провели екскурсію територією Полтавського державного аграрного університету з елементами вікторини, присвяченої Конституції України.

Захід розпочався біля корпусу № 1, де тепер розташовані навчальні аудиторії та кафедри факультету агротехнологій та екології і факультету ветеринарної медицини ПДАУ. Студентам розповіли історію цієї споруди, в якій у другій половині ХІХ ст. була Полтавська духовна семінарія. Саме тут протягом тривалого часу зберігалася духовна скарбниця українського народу – Пересопницьке Євангеліє. Починаючи з 1991 року, у нашій державі виникла традиція: під час присяги Президента України на вірність народові України поряд із Конституцією України та Актом проголошення незалежності України класти Пересопницьке Євангеліє як найдорожчу духовну святиню.

 

Під час екскурсії мальовничими куточками Полтавського державного аграрного університету студенти дізналися ще багато цікавих фактів про Конституцію України від Тетяни Щетініної, доцентки кафедри, кандидатки історичних наук. Цю інформацію вони одержали завдяки складним запитанням вікторини, відповідаючи на які, потрібно було продемонструвати знання історії України, логіку, кмітливість. Проте першокурсники та другокурсники чудово впорались із завданнями, діяли злагоджено, швидко й весело.

Студенти одержали не лише знання про Конституцію України, історію її становлення, але й позитивне налаштування на святкові вихідні!

 

Із Днем конституції України!

 

 

Аудиторія: 

Діяльність: