Літня практика студентів ПДАУ в Італії

Продовжується тісна співпраця Полтавського державного аграрного університету та Асоціації UCM-Italy «Середземноморський союз шеф-кухарів – Італія» щодо можливості проходження літньої практики здобувачів вищої освіти Університету різних спеціальностей на базі підприємств готельно-ресторанного та туристичного бізнесу Італії.
Студенти ПДАУ вже мають позитивний досвід і приємні враження від проходження практики в Італії. Кафедра харчових технологій факультету технологій тваринництва та продовольства вкотре була ініціатором організації чергової презентації літньої практики.
17 жовтня 2023 року Анатолій Полосін, генеральний секретар Асоціації UCM-Italy, провів онлайн презентацію практики, під час якої він ознайомив студентів з її організаційними особливостями, наголосив на перевагах практики в Італії залежно від місця її проходження, розповів про права й обов’язки практикантів, умови проживання, харчування та побуту.
Наголосив на тому, що особливою вимогою проходження практики є опанування італійської мови. Таку можливість надає Асоціація до початку проходження практики та отримання сертифіката після її проходження, який визначає набуту кваліфікацію практиканта. Наостанок Анатолій Полосін відповів на запитання студентів.
До заходу долучилися здобувачі вищої освіти спеціальностей 181 Харчові технології, 241 Готельно-ресторанна справа, 242 Туризм і рекреація, 204 Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва, 035 Філологія. На зустрічі були присутні викладачі кафедр, що відповідають за реалізацію освітньо-професійних програм указаних вище спеціальностей. Зустріч пройшла в дружній невимушеній атмосфері. Студентів зацікавила можливість набути додаткові знання і досвід.