Лабораторно-практичне заняття з математики для учнів Наукового ліцею № 3 Полтавської міської ради

14 січня 2022 року до Полтавського державного аграрного університету завітали з навчальною метою учні Наукового ліцею № 3 Полтавської міської ради разом зі своєю вчителькою математики Світланою Олефіренко. Гостей радо зустріли викладачі кафедри загальнотехнічних дисциплін інженерно-технологічного факультету ПДАУ, які разом зі Світланою Олефіренко провели для школярів лабораторно-практичне заняття на тему «Пропорції».

Зі вступним словом перед гостями виступила доцентка кафедри загальнотехнічних дисциплін кандидатка педагогічних наук Юлія Овсієнко. На початку заняття старша викладачка кафедри загальнотехнічних дисциплін Тетяна Рижкова розповіла учням про пропорції та їх застосування у фізиці, хімії і харчовій промисловості, використовуючи фрагменти презентації.

Пані Тетяна надала можливість кожному учню за допомогою важеля перевірити умови рівноваги, визначити концентрацію речовини поляриметром, а також виклала історію виникнення математичної теорії, що широко застосовується у побуті. Перед гостями з ліцею виступив як представник адміністрації факультету завідувач кафедри загальнотехнічних дисциплін доктор технічних наук, професор Олексій Горик, який розповів про перспективи співпраці загальноосвітніх закладів і вищої школи та наголосив на актуальності впровадження наукових здобутків у виробництво.

Прикладне значення теми лабораторно-практичного заняття продемонстрував на прикладах із образотворчого мистецтва професор кафедри загальнотехнічних дисциплін кандидат фізико-математичних наук Леонід Флегантов. Практичне завдання полягало у порівнянні пропорцій сучасної людини із даними картини «Вітрувіа́нська людина». Вимірювання було проведено із відповідними обчисленнями і роз’ясненнями.

Надзвичайно цікавою і плідною була робота учнів ліцею і викладачів кафедри загальнотехнічних дисциплін. Тож сподіваємося на подальші змістовні й пізнавальні зустрічі у стінах нашого чудового/передового/прогресивного/сучасного/чільного закладу вищої освіти!

Аудиторія: 

Діяльність: