Лабораторні заняття здобувачів вищої освіти спеціальності 181 «Харчові технології» в умовах карантину

Запровадження карантину змінило життя кожного з нас, а особливо вплинуло на заклади вищої освіти, змусивши пристосовуватися до нових умов надання освітніх послуг, опановувати нові вебсервіси та платформи.

Найскладніше пристосуватися до навчання в умовах пандемії виявилося студентам технологічних спеціальностей, тому згідно з розпорядженням № 5 від 19.11.2020 р. по факультету технології виробництва і переробки продукції тваринництва, та виконуючи наказ ректора № 223 від 17.11.2020 р. «Про організацію освітнього процесу в Полтавській державній аграрній академії», з 23 листопада 2020 року студенти 4 курсу та 2 курсу скороченого терміну навчання спеціальності 181 «Харчові технології» були переведені на змішану форму навчання.

Здобувачі вищої освіти не приховували свого захоплення від можливості повернутися в навчальні лабораторії та своїми руками створювати нові технологічні шедеври, досліджувати їхні якісні показники. Отож, у науково-дослідній лабораторії якості зерна вже проведено цикл лабораторних занять із дисципліни «Технологія хліба, кондитерських, макаронних виробів та харчоконцентратів».

  

Здобувачі вищої освіти під керівництвом доцентки кафедри харчових технологій (за сумісництвом) Ольги Валеріївни Бараболі на заняттях випікають дослідні зразки хліба з борошна вищого ґатунку з використанням пресованих і сухих дріжджів, а також хліб із біологічно активними добавками, зокрема кмином, визначають основні якісні показники досліджуваних зразків, роблять висновки про вплив сухих і пресованих дріжджів на якість готового продукту, заповнюють дегустаційні листи. Що може бути краще, ніж чашечка чаю із власноруч випеченим кексом? Існує багато рецептур кексів, але в їхню основу покладений класичний рецепт, тому одне із занять було присвячено саме випіканню класичних кексів із родзинками та какао-порошком. Скуштувавши власну випічку, студенти навряд чи захочуть купувати кекс у магазині.

 

За словами студентів, саме такі лабораторні заняття дають можливість спілкуватися, обговорювати різноманітні організаційні питання, застосовувати свої теоретичні знання, отримані на платформі MOODLE, на практиці. Все це підвищує  рівень комунікабельності  та  професійної обізнаності студентів.

 

 

 

Аудиторія: 

Діяльність: