Круглий стіл «Методологія та організація проведення державних статистичних спостережень».

17 жовтня 2023 року на факультеті обліку та фінансів відбувся круглий стіл на тему «Методологія та організація проведення державних статистичних спостережень».

Участь у заході взяли викладачі кафедри фінансів, банківської справи та страхування, здобувачі вищої освіти, які вивчають дисципліну «Статистика», та члени студентського наукового гуртка «Аналітичний клуб».

Головними спікерами круглого столу були працівники Головного управління статистики у Полтавській області – начальник відділу поширення інформації, комунікацій із користувачами та громадськістю Марина Кісіль та заступник начальника відділу обробки даних структурної статистики Лариса Литвин.

Фахівці у галузі статистичних досліджень розповіли про методологію та організацію проведення державного статистичного спостереження «Структурні зміни в економіці України та її регіонів» та про політику поширення статистичної інформації органами державної статистики.

Учасники круглого столу долучилися до обговорення поставлених питань та пошуку шляхів розв’язання проблем, з якими стикаються працівники державної статистики в Україні в умовах воєнного часу.