Круглий стіл до Дня захисника України

17 жовтня 2018 року у Київському інституті підготовки кадрів державної служби зайнятості України відбувся круглий стіл до Дня захисника Вітчизни «Роль держави та  громадського сектору в соціальній адаптації переміщених осіб із зони агресії РФ та учасників АТО», засновником якого була і Полтавська державна аграрна академія.

Напрями обговорення:

  • місце і роль держави в соціальній адаптації переміщених осіб із зони агресії РФ та учасників АТО;
  • добровольчий рух в Україні, як стримуючий фактор військової агресії РФ;
  • вклад громадських організацій, волонтерського руху України у зупинення агресії на сході України;
  • роль державного сектору, неурядових організацій, місцевих громад у справі соціально-психологічної реабілітації осіб з посттравматичним синдромом, ветеранів війни на Сході;
  • становлення та розвиток системи державного управління у сфері державної безпеки на регіональному рівні та у територіальних громадах.

До участі в круглому столі були запрошені державні службовці, посадові особи органів місцевого самоврядування, працівники ДЗСУ, члени громад, депутати місцевих рад, науковці, експерти, представники ГО учасників АТО та волонтери, викладачі вищих навчальних закладів, аспіранти, докторанти, здобувачі наукових ступенів та інші зацікавлені особи.

У заході також взяли участь:

Жовтяк Ю.С. – заступник Голови Державної служби зайнятості;

Богомолець О.В. – народний депутат України, голова комітету Верховної Ради України з питань охорони здоров'я;

Омельченко Г.О. - депутат Верховної Ради України II-VI скл., генерал-лейтенант, к.ю.н., Герой України;

Бухатий О.Є. – головний консультант Головного департаменту інформаційної політики АПУ, д.н.держ.упр.;

            Тарасова О.С. – волонтер, керівник проекту «Міністерство ветеранів України» Комітету Верховної Ради у справах ветеранів, учасників бойових дій, учасників антитерористичної операції та людей з інвалідністю.

Від Полтавської державної аграрної академії у роботі Круглого столу взяв участь доктор наук з державного управління, професор кафедри публічного управління та адміністрування – Писаренко В'ячеслав Петрович. Він  виступив на тему: «Державне управління у сфері державної безпеки: проблеми кібербезпеки в Україні».

За результатами обговорення була прийнята Резолюція засідання круглого столу спрямована на подолання бар'єрів соціальної інтеграції внутрішньо переміщених осіб та учасників АТО щодо їх обмеженості у можливостях працевлаштування, стабільного заробітку, доступу до мереж підтримки, вирішення проблем пошуку житла, певної соціальної ізольованості у новому середовищі, психологічної адаптації тощо.