Гостьові лекції з публічного управління – це завжди несподівані погляди експертів!

    Гостьові лекції з публічного управління – це завжди  несподівані погляди експертів!

  22 лютого на лекцію з публічного управління (викладачка професорка Лозинська Т. М.) до здобувачів вищої освіти ступеня бакалавра 2 курсу за спеціальністю 281 Публічне управління та адміністрування ПДАУ завітав експерт з питань громадської участі та планування розвитку територіальних громад, магістр державного управління Іваніна Олександр Васильович, який представляє громадську організацію «Бюро гендерних стратегій і бюджетування» – багаторічного партнера кафедри публічного управління та адміністрування. Лекція «Громадянське суспільство як суб’єкт публічного управління» почалася з низки запитань, поставлених експертом здобувачам вищої освіти про те, якою вони бачать спільноту міської громади, з яких груп вона складається, до чого прагне, як вони розуміють поняття «розвиток особистості», яка різниця між людським і соціальним капіталом.


      Спільне знаходження відповідей на ці запитання дало змогу зрозуміти, яким чином розвиток соціального капіталу впливає на громадянське суспільство, чому в докапіталістичний період про громадянське суспільство не згадували, як кожен із нас створює соціальні зв’язки, формуючи базу громадянського суспільства. Студенти отримали неоціненні приклади поєднання глибоких теоретичних знань експерта з його практичними спостереженнями і вміння ставити запитання, насамперед собі, щодо власних мрій, бажань, цінностей і мотивів.


      Щиро вдячні Іваніні О. В. за участь у проведенні занять для здобувачів вищої освіти і допомогу щодо формування громадянської свідомості! Сподіваємося на подальшу співпрацю і реалізацію спільних проєктів.

Аудиторія: