Гостьова лекція з дисципліни «Біоетика і біобезпека»

Багаторічна та різногалузева співпраця викладачів Полтавського державного аграрного університету з випускниками важлива як для викладачів, так і для студентів — усіх, хто прагне вдосконалювати професійні навички, розвивати нові ідеї, обмінюватися досвідом, знайомитись із науковими досягненнями.

22 грудня 2022 року аспірантка лабораторії генетики Інституту свинарства і агропромислового виробництва НААН, випускниця факультету ТВППТ ПДАУ Чижанська Юлія Олександрівна,  прочитала для здобувачів вищої освіти першого (бакалаврського) рівня за спеціальністю 204 ТВППТ гостьову лекцію з дисципліни «Біоетика і біобезпека» на тему «Глутамат натрію: душа смаку, чи шкідлива харчова добавка». Лекція була присвячена актуальним питанням використання штучних харчових добавок, які широко застосовуються у сучасній харчовій промисловості, хоча наукова спільнота неоднозначно ставиться до їх використання через небезпеку для здоров’я людини.

   

Лекція була проведена з використанням платформи Googl Meet. Навчальний матеріал лекції був доповнений цікавою, змістовною мультимедійною презентацією, що сприяла формуванню необхідних фахових компетентностей у здобувачів вищої освіти для майбутньої професійної діяльності за обраною спеціальністю.

   

На лекцію були запрошені та взяли активну участь в обговоренні викладачі кафедри біології продуктивності тварин імені академіка О. В. Квасницького. 

   

Лекторка глибоко розкрила зміст кожного питання теми, а мультимедійна презентація посилила повноту викладення матеріалу лекції. Високий професіоналізм, педагогічна майстерність, компетентність і активність лекторки викликали позитивні враження та зацікавленість присутніх. Студенти мали змогу поставити запитання, висловити свої думки, отримати відповіді, а також почути від фахівчині лаконічні та змістовні висновки.