Гостьова лекція від стейкхолдера

11 жовтня 2023 року кафедрою біології продуктивності тварин імені академіка О.В. Квасницького Полтавського державного аграрного університету (координатор від кафедри професор Лариса Кузьменко) для студентів спеціальності 204 Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва була організована гостьова лекція-дискусія на тему «Методика складання і оптимізації рецептів комбікормів за допомогою спеціалізованого програмного забезпечення» з начальником відділу оптимізації рецептів комбікормів, БМВБ, престартерів компанії YEDNIST’GROUP Антоном БАБКО.

YEDNIST’GROUP – один із лідерів у галузі кормовиробництва України та найбільший в Полтавській області виробник високоефективних комбікормів, білково-вітамінних добавок, преміксів, концентратів та інших продуктів для інтенсифікації тваринництва і птахівництва.

Із вступним словом до учасників зустрічі звернувся декан факультету технологій тваринництва та продовольства Анатолій ШОСТЯ, який відмітив, що проведення подібних заходів в університеті є особливо актуальним, оскільки потрібно максимально наблизити підготовку фахівців до вимог ринку праці, а роботодавцям запропонувати кваліфікованих та перспективних працівників.

   

У ході лекції Антон Бабко ознайомив присутніх із принципами складання раціонів та продемонстрував роботу спеціалізованого програмного забезпечення для оптимізації складу комбікормів різних видів сільськогосподарських тварин і птиці. Також спікер під час лекції звернув увагу студентів на компетентності, якими вони мають оволодіти під час навчання, аби стати конкурентоспроможними фахівцями в галузі.

Позитивним моментом лекції-дискусії було саме дискусійне обговорення проблематики, студенти задавали запитання й отримували вичерпні відповіді. До участі у дискусії долучився професор кафедри технології виробництва продукції тваринництва Анатолій ПОЛІЩУК.

Лекція-дискусія відбулася в творчій та дружній атмосфері, а  представлена інформація зацікавила студентів, які відчули важливість і перспективність обраної професії.