Гостьова лекція стейкхолдерів з практичними кейсами Котелевської селищної ради для студентів ОПП Місцеве самоврядування

     Гостьова лекція – активний метод навчання нового рівня освіти, а ще й надзвичайно цінний, коли його пропонують стейкхолдери. 19 квітня 2023 року здобувачі вищої освіти за ОПП Місцеве самоврядування спеціальності 281 Публічне управління та адміністрування (3–4 курс денної форми навчання) мали нагоду прослухати онлайн гостьову лекцію про практичний досвід на тему «Управління проєктами в Котелевській селищній територіальній громаді», організовану кафедрою публічного управління та адміністрування ННІ ЕУПІТ ПДАУ, яку прочитала заступниця селищного голови й одночасно здобувачка вищої освіти ступеня магістра за спеціальністю 281 Публічне управління та адміністрування заочної форми навчання Ольга Василівна Саєнко. Лекція зацікавила і викладачів кафедри — завідувачку кафедри Тамару Миколаївну Лозинську, професора Олександра Вікторовича Дорофєєва, доценток Ольгу Володимирівну Мирну, Наталію Леонідівну Панасенко та Ольгу Іванівну Сердюк.      Лекцію було проведено з використанням платформи Google Meet, навчальний матеріал доповнювався цікавою, змістовною та об’ємною мультимедійною презентацією. Під час лекції студенти дізналися від Ольги Василівни про:

  • джерела інформації стосовно участі в проєктах і програмах, співпраці з фондами;
  • етапи участі Котелевської селищної територіальної громади в українсько-швейцарському проєкті «Скорочення поширеності факторів ризику інфекційних захворювань в Україні» (відбіркові тури, м’які та тверді сторони цього проєкту, сфери і результати його втілення);
  • реалізацію гранту на проєкт «За здоров’ям слідкуємо – сильну громаду гартуємо»;
  • можливості провадити проєктну діяльність у співпраці з Проєктом PROSTO, Програмою «U-LEAD з Європою», Програмою ООН із відновлення та розбудови миру, Бюджетом участі Полтавської області, гуманітарною організацією INTERSOS, АТ «Укргазвидобування», «Education Can Not Wait» (цифрові навчальні простори), МОМ «Людський вимір» та ін.

      Лекція відбулась у творчій і дружній атмосфері, а представлена інформація зацікавила студентів, які відчули важливість обраної професії та надзвичайну актуальність набуття професійних компетентностей організації проєктної діяльності для розбудови територіальних громад як Полтавщини, так і України в цілому.  Гостьова лекція відбулась у межах підписаного з Котелевською селищною радою договору про співпрацю. Щиро вдячні селищному голові Котелевської територіальної громади Корост Т. М. та в. о. ректора ПДАУ Аранчій В. І. за можливість організації такої надзвичайно продуктивної співпраці!