Гостьова лекція на тему «Інноваційні методи обробки м’яса з метою продовження термінів зберігання»

4 жовтня 2023 року докторантка в галузі харчової промисловості та якості харчових продуктів Університету Західної Англії (м. Бристоль) Єлизавета Олійниченко прочитала гостьову лекцію на тему «Інноваційні методи обробки м’яса з метою продовження термінів зберігання» для здобувачів вищої освіти ступеня бакалавра за освітніми програмами Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва та Харчові технології.

   

Під час лекції докторантка наголосила на важливості збереження високої якості продукції тваринництва впродовж усього періоду її зберігання; детально представила результати своїх наукових досліджень із розроблення нових нетермічних методів обробки холодною плазмою, що дає змогу продовжити терміни його зберігання на дві доби, а також широко виклала проведені нею дослідження мікробіоти м’яса. Досить цікавими виявилися подальші заплановані докторанткою дослідження з вивчення інтенсивності кнурячого запаху м’яса, обробленого холодною плазмою і підданого термічній обробці.

   

   

  

   

Також Єлизавета Олійниченко розповіла студентам про свій досвід отримання гранту на навчання в закордонній докторантурі, поділилася секретами написання успішного резюме та проходження співбесіди. Наголосила на важливості вивчення англійської мови, знання якої відкриває значні перспективи в реалізації професійних амбіцій у будь-якій країні світу. Тож лекція викликала жвавий інтерес у здобувачів вищої освіти та викладачів ПДАУ і перейшла в цікаву дискусію.

Щиро вдячні Єлизаветі Олійниченко за актуальну, цікаву та змістовну лекцію, а також віднайдений у її щільному графіку наукової роботи час для спілкування зі студентами.