Гостьова лекція «Інноваційні нетермальні технології обробки м’яса»

8 жовтня 2025 року відбулася гостьова лекція «Інноваційні нетермальні технології обробки м’яса» для викладачів і здобувачів вищої освіти І-ІІІ рівнів факультету технологій тваринництва та продовольства за ОПП «Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва» та «Харчові технології»   Єлизавети ОЛІЙНИЧЕНКО, докторантки у галузі харчової промисловості та якості харчових продуктів біологічного факультету Університету Західної Англії (м. Бристоль), яка розповіла про шляхи контамінації м’яса збудниками інфекцій та наголосила, що питання оброблення м’яса є досить актуальним.

Також слухачі ознайомилися з основними технологіями оброблення  м’яса, такими як:

  • оброблення високим тиском;
  • ультразвукове оброблення;
  • метод холодної атмосферної плазми;
  • опромінення;
  • оброблення імпульсними електричними полями.

Також вони дізналися про новий метод синергії в нетермальних технологіях перероблення.

   

   

Дякуємо лекторці за ознайомлення студентів з інноваційними методами оброблення мʼяса, а також привернення уваги до благополуччя тварин і його впливу на якість отриманої продукції.

Лекція була організована на базі Інноваційного сектора досконалості для навчання впродовж життя: стале птахівництво у рамках реалізації проєкту Еразмус+ напряму КА2: Співпраця між організаціями та установами, Розбудова потенціалу у сфері вищої освіти, “Sustainable Livestock Production and Animal Welfare” (Грантова угода № 101083023-SULAWE)!