Гарант ОПП Водні біоресурси та аквакультура долучився до зариблення Кам’янського водосховища

23 тисячі товстолобів і 2,5 тисячі коропів – саме стільки риби було випущено у Кам’янське водосховище в рамках масштабного зариблення, яке відбулося 11 квітня. Цю рибу було вирощено в Іркліївському риборозпліднику рослиноїдних видів риб. Це вже друге подібне зариблення на Полтавщині цього року.

До зариблення Кам’янського водосховища долучилися гарант ОПП Водні біоресурси та аквакультура доктор сільськогосподарських наук, професор Анатолій Поліщук і директор навчально-наукового інституту агротехнологій, селекції та екології ПДАУ доктор сільськогосподарських наук, професор Микола Маренич.

Зариблення відбулося за ініціативи Полтавської обласної військової адміністрації та за безпосередньої участі заступника начальника ОВА Володимира Когута й начальниці Управління державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Полтавській області Оксани Кулинич.

Нагадуємо, що з 1 вересня Полтавський державний аграрний університет розпочинає набір на нову спеціальність 207 Водні біоресурси та аквакультура, навчання за якою надає можливість здобути ґрунтовні знання та навички в галузі рибного господарства, аквакультури, екології та охорони водних ресурсів. Випускники за цією спеціальністю зможуть працювати в державних і приватних структурах, пов’язаних із рибною галуззю, а також займатися науково-дослідною діяльністю.

Полтавський державний аграрний університет запрошує всіх, хто цікавиться збереженням і розвитком водних ресурсів, на навчання за спеціальністю 207 Водні біоресурси та аквакультура.