Екскурсія здобувачів спеціальності Харчові технології до ТОВ «ПОЛТАВАХЛІБ-3»

3 липня 2023 року здобувачі вищої освіти першого (бакалаврського) рівня освітньо-професійної програми Харчові технології в рамках проведення навчальних практик «Вступ до харчових технологій» (1 курс) та «Загальна технологія харчових виробництв» (2 курс) разом з викладачами кафедри харчових технологій Ніною БУДНИК, Аллою КАЙНАШ, Євгенією ХМЕЛЬНИЦЬКОЮ, завітали до ТОВ «ПОЛТАВАХЛІБ-3».
Здобувачів вищої освіти чекала захоплююча екскурсія по хлібозаводу, де вони мали змогу побачити весь технологічний процес виробництва хліба та хлібобулочних виробів - від замішування тіста до пакування, ознайомитися з вимогами нормативної документації до різних видів хлібобулочних виробів.
Учасники екскурсії на власному досвіді пересвідчилися, що  ланцюг  «борошно – духмяний хліб» є  практично автоматизованим і сучасним. Здобувачі мали можливість познайомитися з технологічним обладнанням в процесі його роботи: розподільником борошна, тістомісом,  машиною, яка формувала ідеальні шматки тіста зазначеного розміру та ваги, робила надрізи, надаючи хлібові потрібної форми, шафами випікання, лініями охолодження і пакування хліба. Від головного технолога ТОВ «ПОЛТАВАХЛІБ-3» відвідувачі дізналися про новинки хлібного ринку, особливості виробництва булочок з різними начинками, а також скуштували хліб та булочки полтавського виробника.

Викладачі кафедри висловили вдячність організаторам за проведену екскурсію та плідну співпрацю.