Екскурсія здобувачів спеціальності Харчові технології до ПрАТ "Фірма "Полтавпиво"

Продовжуємо знайомити здобувачів вищої освіти першого (бакалаврського) рівня  освітньо-професійної програми Харчові технології з українськими виробниками харчових продуктів.

4 липня 2023 року здобувачі вищої освіти в рамках проведення навчальних практик «Вступ до харчових технологій» (1 курс) та «Загальна технологія харчових виробництв» (2 курс) разом з викладачами кафедри харчових технологій завітали до ПрАТ "Фірма "Полтавпиво". 

Під час екскурсії здобувачі вищої освіти мали можливість побачити всі етапи технологічного процесу виробництва полтавського пива, зокрема світлого пива «Гелон» та «Лящ копчений», поспілкуватися з головним технологом, МАМОН Ольгою Олександрівною, і дізнатися про всі тонкощі як пивоваріння, так і виробництва безалкогольних напоїв. Також студенти відвідали варильний цех, в якому забезпечена повна комп'ютеризація процесу варіння сусла; відділення фільтрації пива; цех розливу пива та склад готової продукції.

Відвідувачі були просто в захваті - тому йдемо ще раз, цього разу вже з дегустацією!

6 липня 2023 року на запрошення БЛІЩАВЕНКА Олега Олександровича, начальника відділу маркетингу ПрАТ "Фірма "Полтавпиво", ми знову відвідали підприємство. Цього разу здобувачі вищої освіти та викладачі мали можливість детально ознайомитися з технологічними особливостями виробництва нових видів безалкогольних енергетичних напоїв "SKY Energy", яких навіть ще немає в роздрібній торговельній мережі та взяти участь у дегустації цих напоїв. Олег Олександрович детально розповів за якими критеріями та показниками проводять дегустацію безалкогольних напоїв та пива, звернув увагу на основні правила дегустації та їх застосування у повсякденному житті. 

На завершення  екскурсії, здобувачі вищої освіти отримали подарунки з продукцією "Фірми "Полтавпиво"!