Екскурсія здобувачів спеціальності Харчові технології до ПП «Білоцерківська агропромислова група»

Продовжується екскурсійна програма здобувачів вищої освіти спеціальності Харчові технології по підприємствам харчової промисловості Полтавської області.

7 липня 2023 року здобувачі вищої освіти в рамках проведення навчальних практик «Вступ до харчових технологій» (1 курс) та «Загальна технологія харчових виробництв» (2 курс), магістри (1-го курсу весняного набору) та викладачі кафедри харчових технологій Ніна БУДНИК, Алла КАЙНАШ, Євгенія ХМЕЛЬНИЦЬКА, Ольга БАРАБОЛЯ завітали до ПП «Білоцерківська агропромислова група».

Леся КОВАЛЕНКО, головний технолог ПП «Білоцерківська агропромислова група», розповіла, що компанія займається переробленням та виробництвом молочних продуктів під брендами «Білоцерківське», «БІЛО», БІАГР на якій впроваджена та сертифікована система менеджменту харчової безпеки відповідно до вимог міжнародної схеми сертифікації FSSC 22000 (Food Safety System Certification). Пані Леся акцентувала увагу на тому, що підприємство повністю контролює кожен етап виготовлення молочних продуктів починаючи зі збору молока і закінчуючи постачанням готової продукції до супермаркетів по всій Україні.

Михайло КЛИМЕНКО, технолог підприємства, розповів про молочний комплекс компанії, особливості сортування та перевірки свіжого молока. У лабораторії підприємства відвідувачі мали можливість побачити проведення перевірки молока на жирність, кислотність, казеїн, білок, антибіотики та  інгібітори.

Також пан Михайло детально зупинився на технології виробництва вершкового масла, кисломолочного сиру, плавлених сирів, сухого молока та сироватки; розповів про особливості автоматизованого управління технологічними операціями виробництва молочної продукції.

На завершення екскурсії відвідувачі мали можливість продегустувати шоколадні крем-сири Filladel Chocolove та скибкові плавлені сири Crematti. 

Від імені відвідувачів висловлюємо щиру подяку адміністрації ПП «Білоцерківська агропромислова група», в особі директора, стейкхолдера КОВАЛЕНКА Романа Володимировича, за змістовну та цікаву екскурсію!