Екскурсія з ароматом хліба та свіжої випічки

7 листопада представники Полтавського державного аграрного університету відвідали знане у місті хлібопекарське підприємство «Кулиничі». Наразі  хлібозавод «Кулиничі» є одним із флагманів хлібопекарської галузі в Полтавській області. На підприємстві  дотримуються найвищих європейських стандартів виробництва. Він входить до однойменного холдингу "Кулиничі", що був заснований у 1995 році на Харківщині та розповсюдив свою продукцію у багатьох містах і населених пунктах України.

Команду Групу представників ПДАУ на чолі з ректором Олександром Галичем радо зустрів керівник заводу Олександр Козуб. Він розповів про підприємство, його історію та роботу у воєнний час. Хоча підприємство на ринку харчової промисловості Полтавщини працює лише з 2011 року, проте широкий  асортимент його продукції популярний серед споживачів.

Одним із головних принципів хлібозаводу «Кулиничі» є використання високоякісної сировини, а також контроль за якістю продукції. Відзначимо, що всі процеси на заводі відбуваються в умовах ідеальної чистоти, що і є запорукою надзвичайної якості. Щодня підприємство випускає понад 55 тонн хліба та хлібобулочних виробів, які доставляють у торгові точки Полтавської області та сусідніх регіонів.

В асортименті продукції бренду "Кулиничі" є як традиційні українські види хліба, так і популярні європейські. Торгівля продукцією здійснюється через розвинену мережу власних булочних-кондитерських «Кулиничі», а також у національних і міжнародних мережах продовольчих товарів.

Враховуючи масштаби діяльності підприємства, надзвичайно корисною буде співпраця для проходження студентами факультету технологій тваринництва та продовольства спеціальності 181 Харчові технології виробничої практики, стажування та їхнього працевлаштування. Адже у ПДАУ готують фахівців для підприємств харчової промисловості із застосуванням методів дуальної освіти.