Екскурсія до ВРУ студентів спеціальності «Публічне управління та адміністрування»

11 квітня 2019 року студенти 1 курсу факультету економіки та менеджменту, які навчаються на спеціальності «Публічне управління та адміністрування», побували на екскурсії до Верховної Ради України. Також учасниками заходу були учні загальноосвітніх закладів Полтавської області, які стали переможцями конкурсу «Громада моєї мрії», що проводився Полтавською аграрною академією разом з Полтавською обласною асоціацією органів місцевого самоврядування (можна зробити посилання на цю подію на нашому сайті).
Поїздка до столиці розпочалась з екскурсії до Національного музею історії України у Другій світовій війні, де, крім постійної експозиції,  студенти мали змогу ознайомились з виставковим проектом «Український Схід» та виставкою фігур «Наші» (із селікону відтворено копії відомих учасників АТО).
Перебування в стінах парламенту розпочалося із зустрічі з народним депутатом України від Полтавщини Рекою Андрієм Олександровичем, який розповів про особливості законотворчого процесу та перспективи розвитку місцевого самоврядування в Україні, відповів на питання молоді.
Потім студенти вирушили на екскурсію по Верховній Раді України, в ході якої їм розповіли про історію будівництва самої споруди парламенту, про сучасну специфіку організації роботи законотворців.
Нашим екскурсантам показали Почесний портал, в якому зберігається Прапор Незалежності. Саме цей прапор було внесено в сесійну залу Верховної Ради України в серпні 1991 року в День проголошення Незалежності України.    
Учасники екскурсії одержали унікальну можливість побувати в сесійному залі Верховної Ради безпосередньо під час засідання (йшло поіменне голосування поправок до Закону України «Про забезпечення функціонування української мови як державної», головувала Заступник Голови Верховної Ради України Оксана Сироїд).
Не залишили без уваги і найменших учасників поїздки − учнів молодших класів. Турботу про них взяла на себе аспірант кафедри публічного управління та адміністрування Різник Ірина Вікторівна. Вона організувала прогулянку столицею до відомих історичних пам’яток. Учні також завітали до Мистецького арсеналу, де відвідали цікаві та пізнавальні експозиції, створені спеціально для дитячої аудиторії.
Впевнені, що ця екскурсія додала нашим студентам не лише яскравих фотографій  та позитивних вражень, але й впевненості у правильності вибору свого професійного шляху, пов’язаного з публічним управлінням. Розпочинається він в аудиторіях аграрної академії, а спрямувати його можна і до Верховної Ради України !

Аудиторія: 

Діяльність: