До студентів ПДАУ завітав Заслужений діяч науки і техніки України!

3 листопада відбулася зустріч студентів 1 курсу спеціальності Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва з академіком Національної академії аграрних наук України Валентином Рибалком. 

Заслужений діяч науки і техніки України, двічі лауреат Державної премії України в галузі науки і техніки Валентин Рибалко — один з авторів важливих селекційних досягнень у свинарстві: материнського типу у великій білій породі, полтавського заводського типу, полтавської м’ясної породи, червонопоясної спеціалізованої лінії, червоної білопоясої породи. 
 
В місті Женева Валентина Павловича було відзначено міжнародною нагородою «Екстермейкер» у номінації «За збереження і розвиток інтелектуального потенціалу в період перехідної економіки». Під його методичним керівництвом підготовлено 9 докторських і 40 кандидатських дисертацій. 
 
Здобувачі вищої освіти мали нагоду ознайомитись із життєвим і творчим шляхом академіка та отримати дієві поради, як досягти успіху у професійній сфері та бути відданим покликанню науковця-зооінженера 
 
Валентин Рибалко презентував своє нове наукове видання «Свиня – біологічне і господарське диво природи», яке викликало значну зацікавленість у студентів.