Державний службовець закордоном – знімаємо маски

 


Студенти 2 курсу спеціальності «Публічне управління та адміністрування» 6 червня 2018 року в форматі Всеукраїнського студентського онлайн-форуму обговорили питання роботи державних службовців за кордоном. Захід присвячено 100-річчю державної служби в Україні. Зарубіжний світ «Публічного управління» пізнавали для себе:
- Житомирський державний технологічний університет
- Чернігівський національний технологічний університет
- Донецький державний університет управління (м. Маріуполь)
- Одеський державний екологічний університет
- Полтавська державна аграрна академія

Під гостинним віртуальним дахом студентів і викладачів спеціальності «Публічне управління та адміністрування» зібрали господарі заходу – Житомирський державний технологічний університет. Професіоналізм, креативний організаційний підхід та змістовність онлайн-форуму досягнуті за ініціативи завідувача кафедри економічної безпеки, публічного управління та адміністрування ЖДТУ, доктора економічних наук Димитрія Олександровича Грицишена і доцента цієї ж кафедри, кандидата наук з державного управління Сергієнко Лариси Василівни.
Полтавську державну аграрну академію гідно представила Мокляк Леся, студентка 2 курсу спеціальності «Публічного управління та адміністрування». Її змістовна презентація доповіді на тему: «Державний службовець у Королівстві Нідерланди: особливості діяльності» зацікавила молодіжну аудиторію, а відповіді на поставлені запитання більш повно розкрили тематику онлайн-форуму.
Підведення підсумків форуму показало одностайність учасників у намірі започаткувати традицію щорічного проведення онлайн-форуму.
Найкращий закордонний досвід державної служби при розумній адаптації його до вітчизняних умов дасть щедрий врожай службовців-професіоналів, які служитимуть народу України.

Мітки: