День відкритих дверей: крок у світ нових можливостей!

29 березня у Полтавському державному аграрному університеті відбувся черговий день відкритих дверей. Цей захід став чудовою можливістю для майбутніх вступників познайомитися з навчальним закладом зсередини, відчути його атмосферу та динаміку, а також отримати відповіді на всі запитання, пов’язані зі вступом і навчанням.

Протягом дня гості ПДАУ мали змогу:
- відвідати майстер-класи, екскурсії;
- поспілкуватися з викладачами, студентами та адміністрацією. Викладачі радо ділилися своїм досвідом і знаннями, студенти розповідали про особливості навчання та життя в ПДАУ, а адміністрація надавала детальну інформацію про правила вступу та необхідні документи;
- відчути атмосферу навчального закладу. Гості могли прогулятись університетським кампусом і відчути себе частиною цього динамічного та творчого середовища.

Розпочався захід з вітального слова ректора Олександра Галича, який щиро привітав усіх учасників заходу та побажав їм успіхів у виборі майбутньої професії. Також окреслив ключові пріоритети та стратегічні цілі ПДАУ, підкресливши його унікальні особливості та конкурентні переваги.

Олександр Сидоренко, директор Харківського регіонального центру оцінювання якості освіти, запевнив присутніх, що зовнішнє незалежне оцінювання буде проведено на найвищому рівні, з дотриманням усіх принципів об’єктивності та прозорості. Він також окреслив основні напрями підготовки до НМТ, на які абітурієнтам слід звернути увагу.
Методистка, кураторка Полтавської області Катерина Семеновська детально розповіла про правила реєстрації на НМТ, терміни проведення та особливості цьогорічної вступної кампанії. Вона також закликала абітурієнтів не зволікати з вибором предметів для НМТ і ретельно готуватися до іспитів.

Відповідальний секретар приймальної комісії Університету Валерія Осташова розповіла про особливості вступної кампанії 2024 року. Вона закликала абітурієнтів не зволікати з вибором спеціальності та контактувати з Полтавським державним аграрним університетом будь-яким зручним способом: особисто, телефоном або ж електронною поштою.

Офіційну частину заходу органічно доповнили виступи творчих колективів ПДАУї: народний ансамбль сучасної пісні «MAL-A-XIT», колектив сучасного естрадного танцю «A.D.V.A.N.C.E.», народний фольклорний ансамбль «МАЛАНКА» та зразковий хореографiчний колектив «Зоряна». Завдяки майстерності танцюристів і співаків, вдалося створити святкову атмосферу  та подарувати присутнім заряд позитивних емоцій.

Завершився день відкритих дверей захоплюючою квест-екскурсією. Майбутні вступники мали можливість побачити навчальні корпуси, лабораторії, бібліотеку, гуртожитки та інші об’єкти інфраструктури ПДАУ.
Важливо зазначити, що цей захід став частиною «Тижня гостинності», який проходив з 25 по 29 березня. Протягом тижня в Університеті було  організовано ряд заходів для школярів і їхніх батьків: майстер-класи, тренінги, профорієнтаційні консультації.

День відкритих дверей у Полтавському державному аграрному університеті  пройшов у теплій і дружній атмосфері. ПДАУ дякує всім, хто відвідав цей захід, і щиро бажає успіхів під час вступу!
Адже в ПДАУ кожен знайде своє…