Дегустаційна оцінка крафтових сирів, виготовлених в експертному центрі «Milk Local Product»

У рамках реалізації проєкту «Підвищення спроможності університетів ініціювати та брати участь у розвитку кластерів на принципах інновацій та сталості» (UniClaD) – Програма Європейського Союзу ЕРАЗМУС+KA2 № 609944-EPP-1-2019-1-LT-EPPKA2-CBHE-JP Юлія Карбан, здобувачка ступеня вищої освіти доктора філософії, виконала експериментальну частину дисертаційної роботи на тему «Вплив генотипових та паратипових факторів на якість молока кіз» (наукова керівниця – професорка кафедри технологій виробництва продукції тваринництва Оксана Кравченко), провела аналіз потужностей фермерського підприємства «Добро-Крафт» і сирів, які вони виробляють. В експертному центрі «Milk Local Product» виготовлено два види м’яких сирів.
21 листопада було проведено дегустаційну оцінку козиного та коров’ячого твердих крафтових сирів і двох видів м’яких сирів. Також проведено порівняння органолептичних показників м’якого свіжого козиного сиру з молока трьох порід кіз – зааненської, англо-нубійської та альпійської. 
Відбулися дегустація та оцінка якості сиру за показниками, які було внесено в експертний лист, як-от: зовнішній вигляд, смак і запах, консистенція, малюнок і колір.