Благодійне підвищення кваліфікації "Якість вищої освіти – світовий досвід"

     21 лютого 2023 року викладачі кафедри менеджменту ім.І.А. Маркіної (Тетяна Воронько-Невіднича, Олена Вараксіна, Наталія Чернікова, Надія Баган, Микола Зось-Кіор) активно долучилися до благодійного підвищення кваліфікації "Якість вищої освіти – світовий досвід".
     Закордонні науковці провели благодійний вебінар у ПУЕТ для збору коштів на ЗСУ. Організатори залучили понад 180 учасників та 61200 грн донатів.

     Ключовими спікерами зустрічі були: Бернардс Гіббітс – канадський юрист, професор права Школи права Пітсбурзького університету, засновник, головний редактор і видавець правового онлайн-видання Jurist (США); Катаріна Ашкерц Задравець – заступник декана з якості та міжнародної діяльності Вищої бізнес школи у Любляні (Словенія); Регіна Венцкене – директор департаменту якості Вільнюського університету прикладних наук (Литва).

    Спікери поділились досвідом щодо акредитації освітніх програм, зазначили принципи, яких необхідно дотримуватись в освітньому процесі, зокрема: чесність, відповідальність, довіра та ін. Також було зазначено основні чинники, що сприяють підвищенню рівня вищої освіти: чітка стратегія, яка містить питання соціальної відповідальності, стратегічного планування, цифровізаціі та міжнародної співпраці; відкритість; робота у громадах; професіоналізм та інновації. 
     Ще американський колега зазначив необхідність фокусування уваги на людських цінностях, їх усвідомленню, що дасть можливість сформуватись як особистості та відчувати задоволення від праці.
     Дякуємо колегам за актуальний змістовний захід!