Академічна доброчесність – невід'ємна складова вищої освіти

Відповідно до сучасної державної освітньої політики, стратегії реформування освіти в Україні, Порядку підвищення кваліфікації педагогічних і науково-педагогічних працівників (Постанова КМУ від 21.08.2019 р. за №800 зі змінами та доповненнями від 27.12.2019 р. за №1133) у січні 2022 р. науково-педагогічні працівники кафедри галузевого машинобудування ПДАУ, а саме, асистент Юлія Скоряк, доцент Станіслав Попов, опанували курс «Академічна доброчесність: онлайн-курс для викладачів», представлений на платформі масових відкритих онлайн-ресурсів Prometheus за підтримки Американської Ради з міжнародної освіти: ACTR/ACCELS.

Метою курсу є надання освітянам необхідного інструментарію для впровадження підходів до планування освітнього процесу, які допоможуть розвивати та зміцнювати культуру академічної доброчесності.

Навчальна програма присвячена концепції академічної доброчесності у вищій освіті; методиці викладання: сприяння академічній доброчесності; дизайну освітніх програм та курсів з фокусом на академічну доброчесність; основам академічного письма та доброчесності; дизайну системи оцінювання для підвищення академічної доброчесності; науковому керівництву та розвитку культури академічної доброчесності.
Учасники онлайн-курсу навчилися застосовувати теоретичні знання на практиці у викладанні та науковому керівництві, а також, на підставі успішного проходження тестування, отримали іменні сертифікати.

  

Діяльність: