Академічна доброчесність – невід'ємна риса освітнього процесу

Академічна доброчесність – позитивна, необхідна академічному середовищу цінність. Вона сприяє дієвості системи освіти, яка надає справжні знання та навички, а не лише документи про здобуття освіти. Завдяки доброчесності, відкритості, взаємній доброзичливості членів цього середовища здійснюється місія з обміну знаннями та їх примноження. Академічна доброчесність впливає не лише на розвиток освіти та її ціннісні орієнтири, але і на суспільство, яке опирається на систему етичних норм, цінностей і принципів.

З метою розвитку єдиної організаційної культури академічної доброчесності та високих морально-етичних якостей учасників освітнього процесу в Полтавському державному аграрному університеті 7 жовтня для здобувачів вищої освіти ступеня магістра факультету ТВППТ кандидатка педагогічних наук завідувачка навчально-методичного кабінету Тетяна Япринець і відвовідальна за академічну доброчесність факультету ТВППТ доцентка кафедри біології продуктивності тварин імені академіка О. В. Квасницького  Наталія Чижанська провели лекцію на тему «Принципи академічної доброчесності в Полтавському державному аграрному університеті».

Після закінчення лекції студенти підписали Декларацію про академічну доброчесність здобувача вищої освіти Полтавського державного аграрного університету.