25 травня – День філолога

Слово - зброя. Як усяку зброю, його треба чистити й доглядати
Максим Рильський

24 травня слов’янський світ ушановує День рівноапостольних Кирила і Мефодія та День слов’янської писемності і культури. У канву цих свят логічно вплітається ще одне – День філолога, яке відзначають 25 травня.
Слово було від самого початку. Мистецтво володіння Словом завжди вивищувало людину, давало змогу впливати на інших, керувати народами. Історія та культура кожної нації, родини, людини зберігається у Слові, передається і твориться в ньому. Слово є найстрашнішою зброєю і водночас найбільшою надією, порятунком і розрадою.
З нагоди свята в бібліотеці ПДАУ за участі декана факультету обліку та фінансів Людмили Дорогань-Писаренко, здобувачів вищої освіти спеціальності Філологія, викладачів кафедри гуманітарних і соціальних дисциплін, співробітників бібліотеки під гаслом «Скільки ти знаєш мов, стільки разів ти людина!» відбувся круглий стіл «Поліглоти: що ми про них знаємо?».

З вітальними словами до присутніх звернулися декан факультету обліку та фінансів Людмила Дорогань-Писаренко, завідувач кафедри гуманітарних і соціальних дисциплін Наталія Сизоненко, директор бібліотеки Світлана Макарець.

Доповіді, які презентували учасники круглого столу, були присвячені історії професійного свята День філолога, феномену двомовності з погляду медицини, цікавим фактам із життя й діяльності відомих вітчизняних та зарубіжних поліглотів.

Також присутні мали можливість ознайомитися із книжковою виставкою, присвяченою Дню слов’янської писемності і культури, та навчально-методичною і науковою літературою для спеціальності «Філологія».

 

Тож сьогодні вітаємо тих, для кого філологія є покликанням, професією чи діяльністю, усіх, хто любить Слово та розуміє його важливість!

Мітки: