Українська молодь активно долучається до створення інновацій та наукового прогресу, доводячи, що саме інтеграція навчання та науки є ключем до розвитку національної економіки та зміцнення міжнародного авторитету України. Студенти публікують результати своїх наукових робіт у фахових виданнях, тезах та беруть участь у науково-дослідних роботах, конференціях, симпозіумах, круглих столах тощо. Таке поєднання дозволяє студентам не лише здобувати теоретичні знання, але й в подальшому застосовувати їх на практиці, що є основою для формування висококваліфікованих фахівців у харчовій галузі.
Так, магістри 2 курсу спеціальності Харчові технології ДУВАНОВА Тетяна, ДІМЕНКО Данило та ФЕНЬКО Ангеліна, взяли участь у роботі круглого столу «Актуальні проблеми управління якістю та безпечністю в харчовій галузі», що відбувся в рамках Міжнародної науково-практичної конференції «Технології харчових продуктів і комбікормів 2025» на базі Одеського національного технологічного університету.
На заході обговорювалися питання сучасних підходів до управління якістю харчової продукції, адаптації європейських вимог до українських реалій, впровадження інноваційних технологій контролю безпечності та підвищення культури виробництва.
Саме питання харчової безпечності та інновацій у харчовій промисловості є особливо актуальними для магістрів напередодні виконання та захисту кваліфікаційних робіт, які є логічним завершенням їх наукових досліджень.
Разом зі студентами, підвищували свою кваліфікацію з питань управління якістю та безпечністю у харчовій галузі також викладачі кафедри харчових технологій - БУДНИК Ніна, КАЙНАШ Алла, ЮХНО Віктор, КАЛАШНИК Олена, МОРОЗ Світлана, які є керівниками випускових робіт здобувачів.