Участь керівників та членів наукового гуртка у всеукраїнській науково-практичній конференції «Інноваційні та ресурсозберігаючі технології харчових виробництв»

15 грудня 2022 року відбулась ІІ Всеукраїнська науково-практична конференція «Інноваційні та ресурсозберігаючі технології харчових виробництв», організатором якої була кафедра Харчових технологій, модераторами заходу виступили: завідувачка кафедри харчових технологій, доцент Ніна БУДНИК та доцент кафедри Алла КАЙНАШ.
В роботі конференції приймали участь керівники наукових напрямів та здобувачі вищої освіти – члени наукового гуртка кафедри харчових технологій. Із доповідями виступили:
Анна Хворост, магістрантка 1 курсу спеціальності Харчові технології ПДАУ презентувала результати своїх наукових досліджень на тему: «Удосконалення технології морозива профілактичного призначення».
Владислава Бузуверя, студентка 4 курсу СВО Бакалавр спеціальності Харчові технології ПДАУ виступила з доповіддю «Актуальність виробництва високоолеїнової органічної олії».

В збірнику тез надруковані тези:
  «Використання термопластичної екструзії в технології виробництва снеків із свинячої шкурки» (Задорожня Н., керівник доц. Будник Н.В.),
  «Актуальність виробництва високоолеїнової органічної олії» (Бузуверя В., керівник доц. Будник Н.В.),
  «Підвищення біологічної цінності ліверних ковбас» (Івер О., керівник доц. Будник Н.В.), 
  «Інноваційні технології м’ясних напівфабрикатів в маринаді» (Маруніч І. А. керівник доц. Кайнаш А. П.),
  «Обґрунтування та органолептична перевірка доцільності вдосконалення технології печива додаванням суміші борошна з яблука та нута» (Савченко І. В., керівник проф. Сукманов В. О.),
  «Характеристика тари з різних матеріалів для пакування продуктів переробки молока» (Хмельницька І. С., керівник доц. Хмельницька Є. В.),
  «Безлактозний йогурт з нетрадиційної сировини» (Манойло А. В., Дружко К. А., керівник проф. Тендітник В. С.),
  «Використання борошна бобових культур у технології субпродуктових ковбас» (Овчаренко В. М., керівник доц. Кайнаш А. П.),
  «Особливості харчування людей літнього та похилого віку, методологія створення харчових продуктів геродієтичного призначення» (Швець Д.В., керівник доц. Юхно В. М.)
  «Відповідність регламентованих термінів зберігання сичугових сирів в  умовах «блекауту» (Іваненко М. М., керівники доц. Кайнаш А. П., доц. Юхно В. М.).