Так називається доповідь студентки першого курсу спеціальності «Готельно-ресторанна справа» Полтавського державного аграрного університету Дарії Сєрової. Студентка є активним членом гуртка «Зірки HoReCa» і завжди бере активну участь у наукових та творчих ініціативах, що популяризують національну кулінарну спадщину.
21 лютого Дарія взяла участь у І Всеукраїнській науково-практичній інтернет-конференції «Кухня Хмельниччини в гастрономічній культурі України: історія та сучасність» та презентувала доповідь «Традиції гостинності та гастрономічна культура в Україні».
Основні тези виступу:
- українські традиції гостинності як елемент культурної спадщини та їх роль у формуванні унікального іміджу країни;
- вплив історичних процесів – від Київської Русі до сучасності – на культуру прийому гостей та особливості національної кухні;
- значення гастрономічної культури для розвитку туристичної привабливості України;
- відродження та популяризація традицій української гостинності через сучасний ресторанний бізнес.
Знання, отримані під час вивчення курсу «Культура та етика харчування» допомогли Дарії глибше дослідити історичні та соціокультурні аспекти української гостинності, зрозуміти її вплив на гастрономічний туризм та сучасну індустрію гостинності.
Вітаємо Дарію з науковими досягненнями! Дослідження традицій гостинності – це не лише збереження культурної спадщини, а й створення можливостей для розвитку готельно-ресторанного бізнесу в Україні.