Профорієнтаційна робота з випускниками Лохвицького механіко-технологічного фахового коледжу ПДАУ

З кожним навчальним роком збільшується кількість студентів, які вступають на навчання за спеціальністю 181 «Харчові технології» в ПДАУ, саме після закінчення Лохвицького механіко-технологічного фахового коледжу. Це підтверджує доцільність проведення профорієнтаційної роботи та необхідність своєчасного донесення інформації до потенційних студентів університету.
7 листопада 2022 року викладачами кафедри харчових технологій, в рамках профорієнтаційної роботи, була проведена чергова зустріч в режимі онлайн з випускниками спеціальності 181 «Харчові технології» Лохвицького механіко-технологічного фахового коледжу Полтавського державного аграрного університету. В зустрічі взяли участь завідувачка кафедри харчових технологій, доцентка Ніна БУДНИК, доцентка кафедри Алла КАЙНАШ, директор коледжу КОРНІЄНКО Віктор Миколайович разом з викладачами: БОГДАН Надією Миколаївною та КОРНІЄНКО Ларисою Владиславівною.

Також до зустрічі долучилися випускники коледжу минулого року – Піддубна Валерія, Фенько Ангеліна та Стрижак Олександр, які тепер вже є студентами 1 курсу скороченого терміну навчання спеціальності «Харчові технології» ПДАУ.  Студенти розповіли про свої приємні враження під час вступної кампанії до університету, особливості організації освітнього процесу у воєнний період, облаштування гуртожитків та навчальних корпусів, можливості проведення вільного часу на території університету тощо.

  

Ніна БУДНИК розповідала про збільшення термінів навчання для випускників коледжів, необхідність обов’язкового складання зовнішнього незалежного оцінювання з математики та переваги навчання в ПДАУ. Студентів коледжу цікавили питання виплат стипендій, оплати за проживання в гуртожитках, умови проживання й побуту в гуртожитках тощо. 

Студенти мали можливість пройти онлайн 3D екскурсію по університету, яку провела Алла КАЙНАШ, ознайомитися з науково-навчальною лабораторією молока і молочних продуктів, облаштуванням мікробіологічного боксу кафедри харчових технологій, де студенти проводять дослідження мікробіологічних показників харчових продуктів, зорієнтуватися, яким чином віднаходити необхідну інформацію на сайті університету та сторінці кафедри. 

  

Про результативність цієї зустрічі висновки можна буде робити по завершенню вступної кампанії 2023 року набору.