Постійне вдосконалення та оновлення змісту освітніх програм з харчових технологій – вимоги часу

Харчова промисловість України динамічно розвивається, змінюються та зростають вимоги до майбутніх фахівців галузі, які ще сьогодні є бакалаврами та магістрами і навчаються за ОП Харчові технології першого (бакалаврського) та другого (магістерського) рівнів вищої освіти, тому зараз, як ніколи дуже важлива співпраця з зовнішніми стейкхолдерами.

На протязі декількох років одним з таких стейхолдерів є Любомир Хомічак, доктор технічних наук, професор, член-кореспондент НААН України, директор Інституту продовольчих ресурсів НААН України. Любомир Михайлович – професор, який дуже добре знає харчову промисловість України, постійно відвідує харчові підприємства та добре розуміється на сучасних вимогах до випускників університетів за спеціальністю харчові технології.

За дорученням кафедри харчових технологій ПДАУ, гарантів ОП Харчові технології першого (бакалаврського) рівня, зав. кафедрою Ніни Будник та другого (магістерського) рівнів вищої освіти, професора Вячеслава Скрипника на початку вересня відбулася зустріч професора кафедри Валерія Сукманова з Любомиром Михайловичем.

Слід зазначити, що Любомир Михайлович декілька років рецензував ОП Харчові технології другого (магістерського) рівнів вищої освіти, яка реалізується у ПДАУ та крім того, він є стейхолдерів у таким провідних харчових університетах, як Національний університет харчових технологій та Національний університет біоресурсів та природокористування за напрямками харчові технології.

Враховуючи, що ПДАУ та Інститут продовольчих ресурсів НААН України вже декілька років співпрацюють в межах договора про співпрацю, Любомир Михайлович звернув увагу на необхідність постійного вдосконалення ОП харчові технології з урахування перспективним напрямом вдосконалення ОП Харчові технології; у відповідь на потреби виробництва, стало посилення навичок у проведенні наукових досліджень та вдосконалення існуючих технологій на основі потужного наукового аналізу, знаннях сучасних інноваційних напрацювань провідних фахівців як в Україні, так і за її межами.

Поєднання високого професіоналізму та теплих робочих відносин між кафедрою харчових технологій та інститутом продовольчих ресурсів НААН України, як і раніше, сприяє вдосконаленню ОП з харчових технологій та підвищення рівня підготовки випускників ПДАУ за цією спеціальністю.