05 червня 2025 року викладачі кафедри харчових технологій Віктор ЮХНО, Галина ДУБОВА разом зі здобувачами вищої освіти 2 курсу і 1-го курсу скороченого терміну навчання першого (бакалаврського) рівня вищої освіти спеціальності 181 Харчові технології в рамках навчальної практики «Загальна технологія харчових виробництв» відвідали Полтава-Київський прикордонний інспекційний пункт ветеринарної медицини на дезпромстанції.
Провідний лікар ветеринарної медицини Полтавської обласної лікарні ветеринарної медицини Віталій МАНОЙЛО провів для студентів пізнавальну екскурсію, ознайомивши їх з повною технологічною схемою миття та дезінфекції вагонів після перевезення сільськогосподарських тварин та харчових продуктів.
Окрему увагу було приділено сучасним методам та засобам дезінфекції, а також процесам очищення та знезараження використаної води. Пан Віталій також розповів студентам коротку історію дезпромстанції та особливості організації її роботи, зауваживши, що протягом останнього року було підготовлено до експлуатації декілька вагонів різних категорій.
За словами студентів, екскурсія була надзвичайно пізнавальною та корисною з практичної точки зору, адже дала змогу наочно побачити важливі етапи виробничих процесів, що мають ключове значення для безпеки харчової продукції.