Навчальна практика на базі ТМ Richka

3 червня 2025 р здобувачі бакалаврського рівня освіти спеціальності Харчові технології відвідали компанію Richka в рамках проходження навчальної практики "Загальні технології харчових виробництв".

ТМ RICHKA – ВИРОБНИК ТРАВ’ЯНИХ ЧАЇВ, НАТУРАЛЬНИХ ЕФІРНИХ ОЛІЙ, ГІДРОЛАТІВ. Трави вирощені та зібрані на екологічно чистих полях Полтавщини, яка є важливим центром аграрного виробництва в Україні. У фермерському господарстві вирощуються нішеві рослини: іван-чай, троянда, ромашка, ехінацея, донник, гісоп, чебрець, валеріана, м’ята, лаванда, лавандин, буркун, волошка, меліса, чорнобривці, котовник лимонний. У виробництві використовуються тільки натуральні інгредієнти, без додавання хімічних ароматизаторів та барвників, розроблені унікальні рецептури чаїв з українських трав. Засновниця бренду Світлана ЧУБ із співробітниками приділили багато уваги студентам, розповіли про історію заснування виробництва, особливості вирощування сировини, технології виробництва продукції, технології виготовлення нових чаїв з рослинної сировини та інші складові роботи компанії. Приємним доповненням до отриманих знань стала дегустація напоїв з трав’яних чаїв. В теплій атмосфері були обговорені різні питання, які цікавили здобувачів вищої освіти: парової дистиляції, змішування та пакування продукції, корисних властивостей, особливостей різних сортів ароматичної сировини. Місія компанії «Відроджуючи українські природні аромати, повертаємо традиції користування цілющими силами природи» наочно була продемонстрована під час зустрічі. Колектив кафедри висловлює щиру подяку за приділений час, отримані знання та увагу до майбутніх фахівців!