17 вересня 2025 року на кафедрі механічної та електричної інженерії в лабораторії № 347 «Процесів та обладнання переробних і харчових виробництв» відбулася спільна лабораторна робота на тему «Дослідження процесів подрібнення зернової сировини» для здобувачів вищої освіти 3 курсу спеціальності 208 Агроінженерія освітньо-професійної програми «Технології і засоби механізації сільськогосподарського виробництва» та 1 курсу скороченого терміну навчання спеціальності G13 Харчові технології освітньо-професійної програми «Харчові технології» під керівництвом старшого викладача Тарасенко Д.С. і д.т.н., професора Скрипника В.О.
Під час лабораторної роботи після здійсненого допуску і розподілу обов’язків серед здобувачів були проведені дослідження процесу подрібнення пшениці і гороху, в ході якого визначалися фактори, що впливають на продуктивність та ефективність подрібнення зерна в молотковій дробарці, продуктивність самої дробарки. Було проведено ситовий поділ отриманих внаслідок дроблення матеріалів на 4 фракції. В ході виконання роботи здобувачі вищої отримали практичний досвід експлуатації молоткової дробарки, провели розрахунки її дійсної продуктивності, ступіня та модуля подрібнення.
Лабораторне заняття викликало надзвичайну зацікавленість здобувачів вищої освіти.