Кафедра харчових технологій ПДАУ на «АГРОЕКСПО 2025»: інновації, партнерства та гастрономічні відкриття

19 листопада 2025 року під час виставки «АГРОЕКСПО 2025» у Києві кафедра харчових технологій ПДАУ продемонструвала, що сучасна наука та гастрономічні традиції у сфері харчової промисловості здатні привернути увагу міжнародних партнерів і гурманів.

Від кафедри харчових технологій на виставці виступила асистентка Юлія Карбан, презентувавши лінійку молочних продуктів експертного центру «MILK LOCAL PRODUCT», що одразу привернула увагу відвідувачів.

  

Особливий інтерес гостей викликала дегустація трьох унікальних сирних позицій:

Адигейський сир (м’який) – легкий, ніжний та ароматний, із делікатним молочним післясмаком, який відразу підкорював своєю свіжістю.

Твердий сир – із виразною текстурою та глибоким смаком, що розкривається з кожним шматочком і нагадує традиції справжнього сироварства.

Лабне – витончений кисломолочний продукт кремової консистенції, доповнений прянощами, які створюють гармонійний баланс між ніжністю, та яскравими ароматами.

Під час презентації біля стенду зібралася міжнародна аудиторія: представники з країн ЄС, Македонії, Литви, Африканського континенту та ОАЕ та інших країн. Гості активно цікавилися технологічними рішеннями та були вражені гастрономічним рівнем представленої продукції.

  

Презентація показала, що освіта та інновації йдуть пліч-о-пліч, а студенти отримують цінний практичний досвід, який готує їх до успішної кар’єри в харчовій промисловості.

ПДАУ та кафедра харчових технологій продовжують популяризувати українські інновації та формувати майбутнє харчової промисловості!