Глобальні виклики, гастрономічні інновації та майбутнє туризму: ПДАУ у фокусі наукового діалогу

15 травня 2025 року викладачі кафедри харчових технологій Полтавського державного аграрного університету взяли участь у Всеукраїнській науково-практичній конференції «Стан та перспективи розвитку рекреаційно-туристичного комплексу України: природний, соціальний, економічний та інноваційний аспекти».

Фокус наших доповідей – глобальні трансформації туристичної галузі та інноваційні освітні підходи у сфері гастрономічного туризму. У своїх виступах викладачі акцентували увагу на тому, як війна, діджиталізація, нові запити споживачів і переосмислення культурної спадщини трансформують вектор розвитку внутрішнього туризму. Окрему увагу було приділено унікальному проєкту університету – веганській навчальній лабораторії Loving Hut Vegan, яка стала платформою не лише для фахової підготовки студентів спеціальностей Харчові технології та Готельно-ресторанна справа, а й для популяризації етичного споживання, здорового харчування та нової гастрономічної культури.

Участь у конференції підкреслила готовність викладачів кафедри не просто реагувати на виклики часу, а й формувати тренди у сфері гастрономічного туризму, освіти та сталого розвитку.