Екскурсія до кондитерського цеху ФОП Кузнєцов Р.В.

Навчальна практика на харчовому підприємстві - це важливий етап підготовки здобувачів вищої освіти спеціальності Харчові технології, яка дозволяє здобути практичні навички, поглибити теоретичні знання, ознайомитися з виробничими процесами та організацією роботи на підприємстві.

А організація власного бізнесу, зокрема, кондитерського виробництва та роботи кав’ярні, це надзвичайна можливість ознайомитися з особливостями міні-підприємства.

21 травня здобувачі спеціальності Харчові технології першого (бакалаврського) рівня вищої освіти під керівництвом доцентів кафедри Алли КАЙНАШ, Олени КАЛАШНИК, Віктора ЮХНО відвідали міні-кондитерський цех «Солодка Кuзня» стейкхолдера та асистента кафедри харчових технологій Романа КУЗНЄЦОВА.

Присутні зацікавлено слухали про переваги власного бізнесу, про можливість реалізовувати власні ідеї та творчий підхід. Пан Роман розповідав про адаптацію до потреб ринку та запитів клієнтів, можливість створювати авторські рецепти та швидко змінювати асортимент і ціни на кондитерські вироби, які виробляють у його цеху. Також детально зупинився на санітарно-гігієнічних вимогах в кондитерському цеху, а саме, дотриманні особистої гігієни; вологому прибиранні, дезінфекції та санітарній документації.

Здобувачам цікаво було ознайомитися з організацією виробничого процесу на невеликих площах: поділом на зони (заміс, випічка, декорування, фасування); основним обладнанням (духові шафи, кухонна машина, холодильники, столи з нержавіючої сталі); графіком роботи; способом закупівлі сировини; зберіганням сировини та готової продукції; витратами на виробництво.

Також Пан Роман ознайомив присутніх з роботою кав’ярні, де реалізуються вироблені ним власноруч кондитерські вироби, пригостив запашною кавою та смачними тістечками.

Студенти отримали надзвичайний досвід, адже власний бізнес підвищує соціальну значимість і може розвиватися й забезпечувати роботою інших.