У межах освітньої компоненти «Лікувально-профілактичне та дієтичне харчування» студенти другого курсу спеціальності ГРС цього тижня працювали з темою, яка поєднує теорію і дуже приземлену практику. Говорили про сир як базовий продукт раціонального та лікувального харчування. Здавалося б, звичний інгредієнт, але щораз відкривається з іншого боку, коли починаєш розбиратися у вмісті білка, кальцію, легкозасвоюваних жирів і ролі сиру в дієтах різної спрямованості.
Окрему увагу приділили тому, як сир використовується у лікувально-профілактичному харчуванні, зокрема для дітей, людей старшого віку та осіб із підвищеними функціональними навантаженнями. Було багато запитань, сумнівів і живих обговорень, бо за сухими нормами завжди стоїть реальний споживач і його потреби.
Практична частина заняття вийшла по-справжньому домашньою. Студенти ліпили ліниві вареники, одночасно аналізуючи рецептуру з позицій дієтичності, технології приготування та подачі. У таких моментах добре видно, як навчальна дисципліна перестає бути абстрактною і починає працювати на майбутню професію в готельно-ресторанній сфері.
Знання основ лікувально-профілактичного харчування – це інструмент, який формує відповідальне ставлення до їжі, гостя і якості сервісу.




