Академічна мобільність відкриває перед студентами, викладачами та дослідниками безмежні можливості для особистісного та професійного зростання.
Так, відповідно до договорів про співробітництво за програмою академічної мобільності були направлені до ПДАУ здобувачі другого (магістерського) рівня вищої освіти 1 курсу денної форми навчання таких вишів: Національний університет харчових технологій, факультет Готельно-ресторанного та туристичного бізнесу імені проф. В. Ф. Доценка, ОПП Технології в ресторанному господарстві – Світлана ВОЗНЮК, Анатолій КРАВЧЕНКО; Державний торговельно-економічний університет, факультет Технологій та бізнесу, ОПП Крафтові технології – НІВЕРЧУК Єлизавета.
Здобувачі вищої освіти під керівництвом викладачів кафедри харчових технологій опанували такі освітні компоненти «Сучасні матеріали та технології пакування харчової продукції» та «Використання високого тиску в харчових технологіях» та успішно завершили навчання за програмою академічної мобільності, отримали компетентності відповідно до програмних результатів цих дисциплін.
У межах навчання за освітнім компонентом Сучасні матеріали та технології пакування харчової продукції здобувачі вищої освіти Світлана ВОЗНЮК, Анатолій КРАВЧЕНКО взяли участь у ІV міжнародній науково-практичній інтернет- конференції Сучасна наука та освіта: стан, проблеми, перспективи (20-21 березня 2025 р. ДЗ «ЛНУ імені Тараса Шевченка» ) із доповідями за темами їх наукових досліджень.
Окрім того, під час проходження академічної мобільності Світлана ВОЗНЮК, Анатолій КРАВЧЕНКО за сприяння викладачів кафедри харчових технологій Полтавського державного аграрного університету взяли участь у Форумі академічної доброчесності, який проходив 20 лютого 2025 р. під патронатом ГО ПРОГРЕСИЛЬНІ.
Академічна мобільність це не просто цікава подорож, це інвестиція в майбутнє.
Вона сприяє формуванню відкритого, освіченого та відповідального покоління, здатного долати кордони та будувати міцні міжнародні зв'язки.