Академічна доброчесність - основа політики навчання і оцінювання знань студентів в ПДАУ

17 вересня 2025 року першокурсники спеціальності G 13 «Харчові технології» взяли участь у заході  присвяченому підписанню здобувачами вищої освіти Декларації про академічну доброчесність. Захід організований відповідальною за академічну доброчесність кафедри харчових технологій доцент Валентина Назаренко. На зустрічі зі студентами були присутні завідувач кафедри харчових технологій Ніна Будник, доцент Алла Кайнаш, куратори академічних груп професор  В’ячеслав  Скрипник, асистент Юлія Карбан, системний адміністратор програм перевірки на плагіат Сергій Мазний.

У неформальній атмосфері обговорювались основні принципи академічної доброчесності, серед яких порядність, відповідальність, відмова від плагіату, повага до інтелектуальної власності, чесність під час навчання.

Сергій Мазний в цікавій формі ознайомив першокурсників з видами  порушень доброчесності, системами перевірки на плагіат.
Підписавши Декларацію про академічну доброчесність, здобувачі вищої освіти довели свою готовність навчатись чесно, формувати культуру відповідального і успішного  фахівця  з харчових технологій.