Левченко Юлія Вікторівна

Фото, посада, контакти

Кафедра: 

Механічної та електричної інженерії

Посада: 

доцент

Науковий ступінь: 

кандидат технічних наук

Вчені звання: 

доцент

Контактна інформація: 

вул. Сковороди 1/3, м. Полтава, 36003,
навчальний корпус №3, 1-й поверх,
Інженерно-технологічний факультет,
тел. (0532) 56-96-87
e-mail: yuliia.levchenko@pdau.edu.ua

Ідентифікатори науковця:

Освіта

У 2009 р. закінчила Полтавський університет споживчої кооперації України за спеціальністю «Технологія харчування», диплом магістра з харчової технології та інженерії

Аспірантура

Захист кандидатської дисертації у 2018 р. за спеціальністю «Технологія харчової продукції», Одеська національна академія харчових технологій

Досвід роботи

На факультеті працює з 2022 року. Протягом 2009-2022 рр. працювала  у ВНЗ Укоопспілки «Полтавський університет економіки і торгівлі».

Знання мов

Українська – досконало; англійська – Upper-Intermediate (B2).

Підвищення кваліфікації

 


Підвищення кваліфікації в Інституті післядипломної освіти Національного університету харчових технологій за програмою внутрішніх аудиторів системи безпечності харчових продуктів, свідоцтво про підвищення кваліфікації № 02070938/01785-20, реєстр.номер 195-Д с.ф./2939 від 05 грудня 2020 року


Дистанційне навчання за програмою «Використання інструментів Google, Центр освіти дорослих.

Collegium Civitas, м. Варшава, сертифікат про проходження стажування науково-педагогічних працівників № 10/2019 від 11.07.2019 року за програмою  «Інтернаціоналізація вищої освіти. Організація навчального процесу та інноваційні методи навчання у вищих навчальних закладах Польщі»

Міжнародне підвищення кваліфікації на базі Інституту Науково-дослідного Люблінського науково-технологічного парку та IESF Міжнародної фундації науковців та освітян. Онлайн-курс на тему: "Академічна доброчесність та тайм-менеджмент при підготовці наукових робіт: зарубіжний та вітчизняний досвід" (2023). 

Підвищення кваліфікації (стажування) в Інституті науково-дослідному Люблінського науково-технологічного парку та ГО «Міжнародна фундація науковців та освітян». ES№14682/2022_від 03 липня 2023 року. «Неформальна освіта у підготовці бакалаврів та магістрів в країнах Європейського Союзу та Україні»

Стажування

Міжнародне стажування у європейських університетах за програмою «Інтернаціоналізація вищої освіти. Організація освітнього процесу та інноваційні методи викладання на прикладі закладів освіти Польщі» (Університет Collegium Civitas, м. Варшава, Республіка Польща), (2019).

Проходження стажування у сфері стандартизації та оцінки відповідності на Державному підприємстві "Полтавський регіональний науково-технічний центр стандартизації, сертифікації та метрології" ( ДП "Полтавастандартметрологія).

Здобутки

Подяка Департаменту управління з питань туризму і курортів (травень 2015 року)


Грамота Департаменту освіти і науки Полтавської обласної державної адміністрації (наказ №285-ос від 25.09.2018 р.),

Грамота Департаменту освіти і науки Полтавської обласної державної адміністрації (наказ №407-ос від 18.11.2019 р.)

Членство у професійних об’єднаннях:
1) Член ГО «Міжнародна фундація науковців та освітян». Посвідчення №ES1356  про членство в ГО «Educators and scholars international foundation».

Публікації

Є автором та співавтором понад 50 наукових та навчально-методичних робіт, 18 фахових статей, в тому числі 2 статті у наукометричних видання (зокрема Scopus), 1 навчальний посібника, 10 патентів України на корисну модель.

Основні публікації за останні 5 років:
1. Borodai A. B., Horobets O. M., Кhomych G. P., Levchenko Yu V. Matsuk Yu Use of fruit raw materials as soursec of organic acids in the technology of small flat semi-finished. Journal of Chemistry and Technologies. Vol. 30 No. 4 (2022). P. 613-626   URL: https://doi.org/10.15421/jchemtech.v30i4.260055
2. Khomych, G., Krusir, G., Horobets, O., Levchenko, Y., Gaivoronska, Z. Development of Resource Effective and Cleaner Technologies using the Waste of Plant Raw Materials. Journal of Ecological Engineering. 2020. 21(4), 178-184. https://doi.org/10.12911/22998993/119814  (Scopus, Emerging Web of Science Core Collection, Index Copernicus)
URL: http://www.jeeng.net/Development-of-Resource-Effective-and-Cleaner-Techn...
3.Хомич Г. П., Чоні І.В., Левченко Ю. В. Комплексна переробка винограду з отриманням алкогольних та безалкогольних напоїв. Науковий вісник Полтавського університету економіки і торгівлі, серія «Технічні науки». 2022.  № 1 (96), С. 55-62. URL: https://doi.org/10.37734/2518-7171-2022-1-9
4. Хомич Г. П., Левченко Ю. В., Бородай А. Б., Гайворонська З.М. Використання фруктових соків у технології маринування морепродуктів. Науковий вісник ПУЕТ. Серія Технічні науки. 2021. 1(96). С. 22-29 URL: http://www.journal.puet.edu.ua/index.php/nvts/article/view/1802
5.  Хомич Г.П., Горобець О.М., Левченко Ю.В., Висоцька С.І. Корнієнко Л.В. Борошно м'якої пшениці в технологіях харчових продуктів. Науковий вісник ЛНУ ветеринарної медицини та  біотехнологій.  Серія: Харчові технології.  2020. Випуск 22(93) С. 3-8.
URL: https://nvlvet.com.ua/index.php/food/article/view/3928
6. Горобець О.М., Левченко Ю.В., Бородай А. Б. Інноваційні технології кондитерських виробів із використанням пюре з обліпихи. Ресторанний і готельний консалтинг. Інновації. 2020. Том 3 № 1. С. 80–91.
URL:  http://restaurant-hotel.knukim.edu.ua/article/view/205571
7. Boroday A., Horobes A., Levchenko Y., Choni I. The use of sweet potatoes in the technology of cake dough products. Scientific Messenger of LNU of Veterinary Medicine and Biotechnologies. Series: Food Technologies. 2020. 22 (94). С. 13-17.
URL: https://nvlvet.com.ua/index.php/food/article/view/4060
8. Хомич. Г. П. , Горобець О. М., Ткач Н. І., Левченко Ю. В.Використання продуктів переробки рослинної сировини в технології печива. Науковий вісник PUET: Technical Sciences. Полтава, 2019. 1 (85).  с. 51-56.
9.  Хомич Г. П. , Горобець О. М., Крусір Г. В., Левченко Ю. В., Хомич Г. П. Комплексна оцінка якості соусів на фруктово-овочевій основі. Науковий вісник PUET: Technical Sciences. – Полтава: 2019. 1 (85). с. 79-86.
10. Хомич Г.П., Горобець О.М., Левченко Ю.В., Ткач Н.І., Добринь Ю.М. Використання вторинної рослинної сировини в технології солодких страв та оздоблювальних напівфабрикатів. Науковий вісник Полтавського університету економіки і торгівлі, серія «Технічні науки» 2019. 1 (96), С. 21-28.
URL: http://www.journal.puet.edu.ua/index.php/nvts/article/view/1599
11. Хомич Г.П., Горобець О.М., Левченко Ю.В., Лебеденко Т.Є., Медведь Л.М. Комплексне використання журавлини в технології борошняних виробів. Науковий вісник Полтавського університету економіки і торгівлі, серія «Технічні науки». 2019. № 1 (96). С. 28-37.
URL: http://journal.puet.edu.ua/index.php/nvts/article/view/1600

Обов'язки

Виконує обов'язки голови ради ради якості вищої освіти спеціальності 133 Галузеве машинобудування.

Факультети: