Національна кухня України. Гастрономічні бренди регіонів

5 листопада 2025 року на факультеті обліку та фінансів ПДАУ  відбулося виїзне практичне заняття з дисципліни «Гастрономічний туризму» на тему «Національна кухня України. Гастрономічні бренди регіонів» для здобувачів вищої освіти спеціальності Туризм і рекреація, на базі Першої галушкової мануфактури «Комора» м. Полтава. Модератором заняття була доцент кафедри фінансів, економічних досліджень і туризму Рудич А.І.

Попередньо, на лекції, здобувачі вищої освіти прослухали теоретичні питання про основні традиції та напрямки формування національних кухонь регіонів і країн світу, зокрема, теми «Розвиток гастрономічного туризму в Україні» та «Гастрономічний туризм Полтавщини», які цікаво були доповнені практичними навичками. В продовження практичного заняття, фахівець мануфактури Наталія, розповіла історію виникнення страви, процес виробництва борошна, пояснила особливості рецептури та технологію приготування «полтавських галушок», до якого здобувачі вищої освіти були безпосередньо задіяні. Всі проявляли майстерність замісу тіста, формування галушок та кулінарні тонкощі їх приготування. Окремим акцентом стали подача і дегустація галушок, які звичайно були смачними. Студенти активно працювали і задавали питання, висловлювали свої думки та обговорювали власні бачення удосконалення приготування та подачі страви.  

Збалансоване поєднання теорії і практики гарантуватиме достойний рівень  компетентностей та професійних результатів навчання спеціальності Туризм і рекреація та просуванню національної кухні. Вдячні працівникам Першої галушкової мануфактури «Комора» за гостинність та пізнавальність практичного заняття!