Про це розповів проректор з науково-педагогічної роботи аграрного університету Полтави Олег Горб.
"Я навчаюся на спеціальності «Готельно-ресторанна справа». Ми приходимо на 11:00 і десь до 14:00, до 15:00. Ми тут обслуговуємо людей, допомагаємо на кухні. Веганські страви мені сподобалися. Вони не дуже відрізняються від звичайних. Нас запрошували подивитися на кухню, як вони готують. Це цікаво", — поділилася студентка аграрного університету Софія Струцька.
Відкрили заклад у співпраці з міжнародною волонтерською організацією, яка почалася рік тому. Вони, зокрема, засновують веганські кафе по всьому світу. Для студентів це – навчально-виробнича лабораторія.
"Волонтери приїхали, принесли от таку от ідею, принесли такий альтернативний вид харчування, що вони нам тут провели і майстер-клас, і домовилися, що вони будуть харчувати нас у вересні. Вони отримали інформацію про те, що тут хоче університет (відкритися, – ред.). Із різних країн світу почали надходити дзвінки із питанням, коли приїжджати, скільки грошей брати, щоб обладнати цей осередок. Закуповують продукти для лабораторії волонтери самі", — розповів проректор з науково-педагогічної роботи аграрного університету Олег Горб.
Як розповів Олег Горб, аграрний університет – перший вищий навчальний заклад, який відкрив на своїй території веганський заклад харчування.
"Вони всі волонтери. Тан І – це головна шефкухарка, вона приїхала з Тайваню. Крім того, тут є два помічники чоловічої і жіночої статі – це ті, які допомагають їй на кухні, зі Сполучених Штатів Америки і з В’єтнаму. Ми заключили договір про те, що наш університет і ФОП, який обслуговує це кафе, створюємо навчально-виробничу лабораторію веганських ресторанних технологій. Ми надаємо приміщення і студентів для навчання, решту вони беруть на себе", — додав Олег Горб.
Під час майстер-класу охочі могли спробувати приготувати веганські страви.
"Я думаю, що після сьогоднішнього приготування щось для себе візьму, щоб використовувати це в їжу. Бо це неймовірно цікаво, корисно і взагалі щось нове. Нове, яке треба, я думаю, з життя вносити і розповідати людям", — поділилася відвідувачка майстер-класу Тетяна Ждан.
https://suspilne.media/poltava/1049775-alternativnij-vid-harcuvanna-ak-v...