Зустріч зі стейкхолдерами: вивчаємо, пропонуємо, впроваджуємо сучасні інформаційні системи для потреб територіальних громад

22 серпня 2022 року група науковців кафедри інформаційних систем та технологій Полтавського державного аграрного університету на запрошення Карлівської міської ради провела виїзний семінар у рамках діючої обласної програми «Програма підтримки підприємств АПК засобами інформаційних систем та технологій».

Процеси автоматизації управлінських, виробничих, облікових та інших процесів на основі впровадження спеціалізованих інформаційних систем стають усе більш актуальними не лише на окремих підприємствах, але й у діяльності сучасних територіальних громад, малого і середнього бізнесу.

З можливостями сучасної інформаційної системи ведення всіх видів обліку земельних ділянок ОТГ «Кадастр.UA» профільних фахівців ознайомив завідувач кафедри інформаційних систем та технологій к. т. н. Юрій Уткін.

Про можливості сучасної вітчизняної ERP-системи ПК «Універсал 7.0» для ведення бухгалтерського, фінансового обліку, управління діяльністю структурних підрозділів і відділів, про документообіг і бюджетування детально розповіла професорка кафедри Олена Копішинська.

Вибір систем і тематика зустрічі тісно пов’язані з напрямами цифрової трансформації, що відбувається в усіх сферах діяльності нашої держави.

Юрій Уткін, Ігор Слюсарь та Олена Копішинська в процесі цікавої та результативної дискусії не лише відповіли на запитання провідних спеціалістів Карлівської міської ради – т. в. о. голови міської ради Сергія Бобрицького, його першого заступника Михайла Кобченка, керуючої справами Валентини Пушкарьової, заступників із виконавчих питань Олени Тандур і Юрія Ткачова, –  але й допомогли сформувати в загальних рисах план поетапного впровадження названих систем задля підтримки ключових напрямів роботи відділів і бюджетоутворюючих підприємств.  

Особливу увагу приділили питанню залучення здобувачів вищої освіти за освітньою програмою «Інформаційні управляючі системи та технології» магістерського рівня, яка діє в ПДАУ, до участі в проєктах упровадження інформаційних систем. Набуті компетентності дозволять, наприклад, під час стажування з фаху відпрацювати навички роботи з великими масивами даних, з розроблення алгоритмів проходження документів тощо. Учасники семінару домовилися про регулярну подальшу співпрацю з питань взаємодії науки, бізнесу, управління та освіти.